Eenvoudige opslag in Microsoft SharePoint

SharePoint is de oplossing van Microsoft voor Enterprise Content Management.  Het is een veilige locatie voor het opslaan, organiseren, delen en gebruiken van informatie vanaf elk apparaat.

Zowel via een installatie van SharePoint server intern, als online via de cloud en Office 365 is toegang tot informatie mogelijk. Informatie (poststukken, dossiers, documenten, contactlijsten) kan worden opgeslagen in vooraf bedachte structuren. SharePoint gebruikt hiervoor sites, documentbibliotheken en lijsten. Hierin wordt de ordening op basis van mappenstructuur losgelaten en is het streven informatie snel vindbaar te maken op basis van metadata. SharePoint biedt uitgebreide mogelijkheden voor het (automatiseren van het) toevoegen van metadata aan informatie. Om informatie snel te kunnen vinden, is er een geavanceerd zoeksysteem binnen SharePoint, waarbij op basis van metadata snel de gewenste informatie kan worden gevonden. Ter ondersteuning van dit proces, kan er gebruikt gemaakt worden van faceted search, de mogelijkheid de gevonden zoekresultaten op basis van steekwoorden te bundelen en verder te specificeren.

SharePoint staat bekend om de gebruikersvriendelijke interface en door de naadloze integratie met het MS Office pakket (o.a. Word, Excel en Powerpoint) en bekendheid bij medewerkers van dit pakket, kan SharePoint snel binnen de organisatie worden gebruikt. Ook kan SharePoint als samenwerkplatform ingezet worden waarbij externen toegang kunnen krijgen om samen te werken aan projecten. Naast het samenwerken in documenten kent Sharepoint nog een aantal functionaliteiten voor het uitwisselen van informatie, namelijk de takenlijst, fora, enquêtes en agenda’s.

OPEN.satisfaction kan ondersteunen bij het installeren en inrichten van SharePoint en heeft ook aanvullende modules beschikbaar als toevoeging op het SharePoint platform. Daarnaast kunnen wij ook trainingen geven binnen uw organisatie

Start met SharePoint binnen een week!